torsdag 22 april 2010

Snart i mål | Almost finished

I dag fick vi in den fjärde av fem uppsättningarna Pärlplattor. Det var Apalbyskolan som tittade förbi med sin låda. Ikväll har vi alltså en hel del att klistra. Förra veckan hann vi med ett tjugotal plattor och räknar med samma takt ikväll.

Klistringen består i att vi sätter fast de dubbelhäftande klister-film-arken på pärlplattorna. Bara den ena sidan av skyddspappen sitter kvar och på så vis kan vi montera samman alla pärlplattorna vid ett senare tillfälle, troligen om ett par veckor. Vi vet inte riktigt hur det kommer bli men antar att vi lärde oss en viktig läxa i samband med vårt testbygge under hösten- DET GÄLLER ATT BÖRJA FRÅN MITTEN OCH ATT ARBETA SIG UTÅT när man tar bort klisterarken. Börjar man i utkanterna blir det fantastiskt mycket besvärligare eftersom det är nästan omöjligt att inte fastna i klistret, antingen med sina kläder eller en hand.

Vi har som sagt målet i sikte och räknar med att vara färdiga snart.

***
We're almost finished with our construction! All the pearls are in place - and 'all' that we yet have to complete is the mounting of the 36+36 plates that will form the two artworks. Tonight we'll use a lot of glue =). We're looking forward to May 20 when we will be presenting the result of our effort to the congregation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar