tisdag 12 januari 2010

Ett första inlägg

Lite sent påkommet kan tyckas. Det är ju mer än ett halvår sedan vi började vårt projekt. Men i alla fall. Här kommer en kort resumé och bakgrund till vad vi hoppas kommer bli en spännande resa.

I mars 2009 var vi färdiga med LegoJesus och han invigdes i Önsta Gryta kyrka Påskdagen 2009. Redan då kändes det självklart att det skulle komma att bli en fortsättning. Och lika självklart att det Inte skulle bli mer LEGO.

En ambition med LegoJesus var att vi skulle kunna vara många personer i olika åldrar och arbeta tillsammans med ett gemensamt mål. Tyvärr begränsades vi redan tidigt i denna vår amition genom att vi endast kunde bygga på ett ställe samtidigt, det var tvunget att bestämma tid och plats för byggets framväxt. Även om det var många som var med så insåg vi att skaran av engagerade byggare begränsades av det faktum att tiden och platsen inte passade alla.

I vårt aktuella projekt har vi försökt komma närmare vår ursprungliga förhoppning- att vara många. Det har vi förhoppningsvis lyckats med då vi kommer att bygga konstverk med PhotoPearls. Under hösten 2009 har vi stretat på med ett testbygge för att lära oss och undersöka om det skulle vara en möjlig metod. Bildspelet nedan visar slutmonteringen av vårt testbygge. Det blev så bra att vi hoppas kunna sälja den under vårens Lutherhjälps-auktion på Rönnby Kyrk-Center (lördagen före Palmsöndagen).


När vi förstod att det skulle vara möjligt att arbeta med PhotoPearls började vi leta efter motiv och platser att hänga motiven när de skulle bli färdiga. Platsen vi bestämde oss för var kyrksalen på Rönnby Kyrk-Center och de nischer som blivit där efter att två dörrar sattes igen för en del år sedan. Ännu hade vi inga motiv klara. Men efter en tids intensivt letande fastnade vi för till den kinesiske konstnären He Qui's verk. Styrkta i vår längtan tog vi då kontakt med de mellanstadieskolor som finns i församlingen för att se om de skulle vara intresserade av att vara med och bygga varsina delar till de två konstverk vi hoppades kunna åstadkomma. Till vår stora glädje nappade de och vi kunde besluta oss för att starta projekterandet av dessa två fantastiska konstverk i pärlor.


Noa and the arkThe risen Lord

Så här i början-mitten av januari 2010 står vi i beredskap att sätta verktygen i händerna på barnen. Förhoppningen är att vi i maj kommer att ha 72 x 900 pärlor på rätt plats på pärlplattor som vi kan montera och ha klara för invigning till skolavslutningarna i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar